Ținte și obiective…

Iar titlul ăsta lipsit de orice sex-appeal l-am dat tocmai pentru că nu știu cum să traduc acel englezesc Goals! Adică cum ar veni că ai băgat-o în poartă? Că ai reușit? Că… ce să mai. Ești liber să te bucuri. Dar până la gol, numai și numai concentrare. Încerci să fi atent la fiecare pas pe care îl faci. Dacă te mai și întrebi ce să faci, cum să faci, când să faci… atunci ajungi să gândești! Ce bine, iată un om rațional! Sunt multe lucrurile pe care le facem fără să gândim, și se mai și întâmplă să iasă bine. Chiar foarte bine! Ajungi să îți spui că dintotdeauna vroiai să faci așa, și a fost doar un impuls de moment. Gândești prea mult, îmi spune cineva. Și are dreptate.

Ținte și obiective…

Sunt un maestru al planurilor nereușite. Pot să programez fiecare minut de acum și până la sfărșitul lumii. Cel din 2012! Orice țintă e bine să aibă o moarte a sa. Dead-line-ul, știi și tu. Iar obiectivul trebuie să fie SMART, chestia aia când nu ești DUMB! Până când realitatea se împotrivește, așa precum un măgar încăpățânat. 5 din 7 scenarii nu ajung la rezultatul propus, iar cele două care totuși o fac… nici nu prea pricepi cum de ți-au ieșit! Uite ce e. Nu mi-am propus să fiu critic doar pentru că oamenii își fac planuri. Pentru că știu exact unde se vor caza peste o săptămână când vor ajunge în concediu. Departe de mine gândul ăsta. Dar dacă e să iau ceva din obiectivele astea superhiper-raționale, atunci le iau ușurel, ca opere de artă abstractă ale unor artiști încă neînțeleși. Un plan e bun, așa, ca o busolă. Ști unde să ajungi, dar nu te împiedici în fiecare detaliu. Pas cu pas să fie, dar asta nu înseamnă că mă opresc la fiecare răscruce. Merg, și corectez din mers. Merg și nu stau. Acțiune și rațiune. Cred că asta e ordinea firească. Măcar dacă vrei să încerci, măcar dacă vrei să reușești. Știi, tocmai atunci când ai ținte și obiective!
Și mai e și muncă, și opinteală, și efort…
dar…

The more I practice, the luckier I get!

Și a zis-o Gary Player, un jucător de golf, adică unu’ care știe ce înseamnă să put the ball in the hole. Iar eu voi scrie și mâine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s